Stillingsopslag garanterer ikke den bedste kandidat

Nationalbankdirektør Lars Rohde har fået kritik for, at Nationalbanken har ansat en konsulent, uden at stillingen har været slået op. Ideen om, at stillinger skal slås op, bunder i en antagelse om, at arbejdsgiveren derved sikrer, at man får den bedste kandidat. Antagelsen er ikke korrekt.

Det er en af de vigtigste ledelsesopgaver at sammensætte det rigtige hold. Holdets sammensætning er afgørende for skabelsen af positive resultater. Begrænser du lederen i udførelsen af denne opgave, reducerer du værdien af et vigtigt ledelsesværktøj.

Alle der har været med til at ansætte medarbejdere ved, at det er en vanskelig proces. Du skal vurdere kandidatens faglige profil, og du skal vurdere kandidatens personlighed. Det første er lettere end det sidste, selvom Penkowa, Castbjerg og Amanda Jacobsen har vist, at der kan svindles. Den faglige profil dokumenteres med eksamensbeviser og erfaring fra tidligere jobs. Personligheden søges afdækket ved at tage referencer fra tidligere chefer og kolleger, og til tider ved at lade kandidaten gennemføre en personlighedstest.

Det må være op til chefen, hvorvidt vedkommende ved besættelsen af en konkret stilling vælger at hente en kandidat fra netværket, slå stillingen op eller måske henvende sig til en headhunter.

Ofte ses det, at chefen vælger en kandidat, som vedkommende har arbejdet sammen med tidligere. Det er der intet forkert ved. I kraft af det tidligere samarbejde har chefen både kendskab til kandidatens faglige og personlige profil. Kravene på dagens arbejdsmarked er så store, at du ikke som leder slipper afsted med at ansætte ukvalificerede medarbejdere.

Holder du fast i kravet om, at alle stillinger skal slås op – også i de tilfælde hvor du har en velegnet kandidat – spilder du penge og tid på at administrere en unødvendig ansøgningsproces. Men måske mere alvorligt så holder du en række ansøgere for nar. De bruger tid og energi på at søge en stilling, som de aldrig kommer i betragtning til. Nej, lad os holde fast i ledelsesretten på dette område.

 

Skrevet af

EFTERLAD EN KOMMENTAR