Sætter du dit eget hold?

Jesper Lok blev ansat som adm. direktør for DSB i 2012. Mindre end to år senere var direktionen skiftet ud. Jesper Lok er nu selv fortid i DSB, men hans ageren, som ikke er unormal blandt topchefer, rejser spørgsmålet, om du som ny chef sætter dit eget hold, eller du overtager det gamle.

Betydningen af det rigtige hold kan ikke overvurderes. Den gode leder forstår, at teamets sammensætning er afgørende for at skabe resultater. Lederen ved, at et team skal sammensættes med forskellige faglige og personlige kvalifikationer. Alle egenskaber skal nyde den samme respekt, og den gode leder ved, at de egenskaber, som ikke ligner vedkommendes egne, er de vigtigste at søge efter. Lederen ved, at det er smartest at omgive sig med nogen, som tilmed er dygtigere end en selv.

Som nytiltrådt leder skal du tage stilling til, om du helt eller delvist fortsætter med det eksisterende team, eller du som Jesper Lok hurtigst muligt etablerer dit eget med folk udefra. Argumentet for hurtigt at hente nye folk ind er ofte, at det haster med at skabe resultater. Nogen mener, at lederen kun har 100 dage til at bevise sit værd. Det er noget vås.

Udfordringerne i nogle lederstillinger er så komplekse, at det tager mere end 100 dage at analysere, hvor skoen trykker, og hvad der kan gøres ved det. I andre tilfælde er der så lavt hængende frugter, at det er som at skyde straffe uden målmand. Her vil det næsten være ansvarspådragende, hvis ikke man handler, før de 100 dage er gået. 

Jeg køber altså ikke argumentet om tidspresset, men jeg erkender, at der i ganske få tilfælde kan være behov for så fundamentale ændringer i virksomheden, at et helt nyt hold er nødvendigt. Folk med indsigt i DSB vil mene, at det var tilfældet her. Men en af omkostningerne er, at du mister kontinuitet, hvad der kan være fatalt – specielt i driftsorganisationer.

I det omfang situationen giver mulighed for det, er jeg tilhænger af at bruge den nødvendige tid på at kigge folk an. Det kan godt være, at der skal justeres over tid og måske flyttes lidt rundt på folk. Der kan også være nogle, som forlader virksomheden. Men som den nye fodboldtræner, der ikke skifter alle 11 spillere på én gang, så foretrækker jeg i videst muligt omfang at holde fast i det bestående hold.

 

Skrevet af

EFTERLAD EN KOMMENTAR